رتبه داری استان مرکزی در مواد دخانی نگران کننده است
به گزارش وب دا مرکزی، دکتر جواد نظری در همایش دخانیات و بیماری های قلبی در فرهنگسرای شهر، افزود: آمار مصرف روزانه مواد دخانی به غیر از استان مرکزی در بوشهر، هرمزگان و فارس نیز بالا است و تغییر رفتار و اقدامات مداخله ای در این مناطق ضروری است.
وی اظهار داشت: پژوهش ها بیانگر این است که 90 درصد بروز سرطان ها در ایران با مصرف مواد دخانی در ارتباط است و مردان 23 برابر زنان به سرطان ریه مبتلا می شوند که یکی از عوامل خطر جدی آن مصرف سیگار است.
رییس مرکز بهداشت استان مرکزی بیان کرد: 14 و نیم درصد از جمعیت کشور مواد دخانی مصرف کرده اند و 10 درصد نیز به صورت روزانه سیگار می کشند.
وی ادامه داد: آمار منتشره وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی حاکی از آن است که 15 و 44 دهم درصد جمعیت روستایی و 13 و 62 دهم جمعیت شهری در ایران سیگاری هستند.
دکتر نظری گفت: هر سال 65 میلیارد نخ سیگار در کشور مصرف می شود که 30 هزار میلیارد ریال به اقتصاد کشور خسارت اقتصادی می زند.
وی افزود: مصرف هر نخ سیگار، هفت دقیقه از طول عمر را کاهش می دهد و با توجه به تنوع سموم خطرناک در ترکیبات دود سیگار این ماده دخانی در زمره 10 عامل اصلی مرگ و میر در جهان است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک اظهار داشت: مصرف قلیان نیز از دیگر عوامل تهدید کننده سلامت است که به صورت تفریحی در بین خانواده ها رواج دارد و یک و نیم درصد گروه های سنی 13 تا 15 سال در ایران قلیان مصرف می کنند.
وی بیان کرد: هر یک ساعت مصرف قلیان معادل 2 تا پنج پاکت سیگار عوارض دارد و در سال های قبل به علت حمایت و پشتیبانی از قلیان و مراکز عرضه، حوزه بهداشت و درمان در جمع آوری و برخورد با عرضه کنندگان قلیان دچار چالش بوده است.
دکتر نظری عنوان داشت: حمایت هایی که برخی نهادهای دولتی از عرضه کنندگان قلیان دارند، سبب شده تا اقدامات بهداشت و درمان در مبارزه با این ماده دخانی، کند باشد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک خاطرنشان کرد: شعار امسال هفته بدون دخانیات ' قلیان سمی برای خانواده ها' تعیین شده است.